-

Sunday, January 26

BVSM - asbab asma sembuh



Alkisahnya semalam, sy berpeluang berjumpa dgn kak dyg di kpg benoni, papar.... budak dalam gambar tu anak kak dyg, wafy... aktif * lincah wafy ni, nasib bek dpt thn bawa begambar...

Cerita kak Dyg, Wafi, seorang anak yg aktif dan lincah..namun disebalik kelincahanya dia dulu menghidap ATHMA /ASMA (semput).

Sejak umurnya mencecah 2th..dia mula diserang penyakit ini.Org tua2 ckp nnti dah besar boleh baik..namun tahun berganti tahun penyakinya semakin teruk.

Ibubapa mana yg xsedih dan risau..kan..bila pergi klinik Dr sahkan anak sya menghidap athma yg xkn sembuh.

Tapi sebagai ibu, kak dyg xputus asa..dia telah pg semua klinik pakar kanak2 yg d cadangkan oleh rakan2..bermulalah era anaknya yg xboleh tinggal ubat..inhale (spry asma) pn dah pakai..xcukup itu makan ubat pil yg berharga rm5 sebiji kena makan berterusan xboleh berhenti..tp penyakit tetap berulang

Bayangkan mcm mana perasaan ka dyg & suami pd masa itu..setiap kali salah makan,sejuk,kena habuk,terhidu spry nyamuk dan pnyakitnya pasti kembali..time tu jugak dadanya akan berombak kencang dan terpaksa di kejarkan ke klinik untuk pam atau pg emergncy.tengah2 mlm mencari klinik tu dah menjadi perkara biasa.

Last sekali produk yg mereka guna ialah yg berharga rm450 (3 botol). 3 botol tu boleh habis xsampi sebulan..mmg baik, tp sampi bila???kalau minum baiklah, xminum pnyakit tu dtg balik..

Akhirnya...penderitaan mereka dan kesengsaraan wafi menanggung beban penyakit ini berakhir setelahkak dyg membeli BVSM + Krim Bio Ever...,bg mereka duit byk tp famly xsihat xder maknanya...

Tanpa pkir pjg, dgn nekad kak dyg terus order. Pd masa itu beliau yakin dan pasrah bahawa produk inilah yg akan menyembuhkan anak saya..inilah ikhtiarnya...

Alhamdulilah..Doanya dmakbulkan Allah..hingga kini dah hampir 2 bulan lbh wafi dan sekeluarga pakai produk bvsm, penyakitnya dah hilang d bawa angin lalu,...Bukan apa, beliau rasa xpercaya yg wafi dah sembuh..tp itulah realitinya..

Wafi skrg dah pun berumur 4th..dia tetap lincah seperti biasa namun lagi happy dia dah boleh mkn ice krim kegemarannya dan mandi
kolam..kalau dulu semua itu jd pantang..kalau d pasaraya dia hanya akan menjengah2 ice krim dlm peti ais..kesihan je tgk, tp skrg dah xperlu risau.

Dengan asbab BVSM + KRIM BIO EVER anak kak dyg, wafi sihat mcm anak orang lain. Kak Dyg bersyukur ditemukan dgn BVSM, dan kini menjadi keluarga STG, Yeayy,,,... untuk terus berkongsi dan menambah nilai hidup yg lain.

Tak salah berikhtiar demi satu kebaikan.

BVSM adalah teknologi pertama di dunia yang menggunakan gelombang cahaya matahari dhuha dan garam kristal.

Untuk info dan maklumat lanjut hubungi saya
Mira : 014 3737374

Dptkan hanya dari well trained consultant, so akan dibimbing dgn kasih syg ;)

Saturday, January 4

Menjana Pendapatan Pasif Dari Online

Sehingga ke tahap ini, penyebab utama sy melakukan apa yg saya lakukan saat ini ialah kerana saya sgt percaya bahawa bisnes saya membolehkan saya membantu orang lain, dan bukannya duit semata. percayalah, dgn membantu orang lain , kebahagiaan,kenikmatan, keberkatan,kekayaan, kesihatan akan dtg dlm kehidupan kita. 

Dr Azizan memberi formula M.E.S.T.I yg telah beliau pegang sejak mula menjalankan bisnes, dan juga terbukti kepada jutawan yg telah beliau lahirkan. 
M.E.S.T.I bermaksud 
M - Mentor
E - Elmu /emosi
S - Sistem
T - Tindakan

I - Impian 

Lima ini adalah INPUT PENTING yg mesti ada sekiranya kita nak berjaya dan kaya dlm bisnes. Andai 5 ni dah cukup, maka teruskan mengorak langkah dan jgn menoleh, kata mentor saya. Tapi andai kurang satu dari yg di atas, maka harus lah mencari. 

Kali ni saya hanya nak bercerita sedikit tentang 'M'. 

MENTOR.

MENTOR adalah perkara yang palingg pentingdan utama yg diperlukan andai kita serius berjinak dalam bisnes. Mentor sebagai jurulatih,coach atau trainer yg proven success atau telah TERBUKTI kejayaannya untuk membantu membantu atau menjalankan bisnes sehingga berjaya.

Seorang mentor adalah sangat penting bagi kelancaaran permulaan dan perkembangan bisnes. Mentor mengetahui apa yg kita tak ketahui. 

Ciri-ciri mentor mestilah , 

1. THEY WALK THE TALK. 
( melakukan apa yg mereka ucapkan ) 
2. Terbukti berjaya dalam bisnes mereka . 
( Cth jika mahu membuka kedai kek yg maju, perlulah berguru dgn seseorang yg juga berada dlm industri yg sama. paling penting, calon mentor bisnes kedai kek itu mestilah telah berkembang maju . Jika tidak, mereka bukan calon ideal untuk dijadikan mentor. Jika bisnes sendiri x maju , bagaimana pula dia nak bantu majukan bisnes org lain ? )

3. Kebolehan berkomunikasi, berilmu, dan bekerjasama dengan baik. ( jika mahu belajar dgn seseorang, pastikan memilih seseorang yg selesa bekerjasama dengannya. )

Ini adalah ciri-ciri mentor yg harus dipilih menurut Dr Azizan.



seminar mmr, ilmu, business, pendapatan sampingan
Saya Bersama Mentor sy CDM Norazlin
Oleh kerana itu di dalam bisnes yg sy ceburi dgn super serius ini, (Smart Tycoon Group- STG ) sy dipertemukan dengan mentor yg sgt hebat dan terbukti kejayaannya membimbing STG dan membawa lebih ramai lagi berjaya. Dalam family STG, terdapat beberapa org mentor yg bersedia membimbing anak2 buah untuk mengikut jejak langkah mereka, di menara kejayaan.

Saya sendiri, di guide oleh mentor Norazlin & mentor Arifin . Mereka adalah insan hebat yg pendapatan 7 angka, with time freedom. walaupun jauh di seberang laut , dunia teknologi sekarang tidak mengahalang. Insyaallah ingin mengikuti jejak mereka. 

Dalam Smart Tycoon Group - kami mengamalkan MESTI .

Mentor-mentor yg hebat sedia membimbing + Elmu ( seminar MMR & FB Genius utk setiap yg telah mnjadi konsultan ) + SISTEM ( sistem syarikat & stg yg sgt mudah/semua org boleh buat ) + Tindakan ( tindakan yg pantas ) + Impian 





Dan satu tambahan , kami ada bnyk Superbrand Produk yg telah terbukti membantu ramai dan menambah nilai pd ramai. 



Alhamdulillah ini adalah platform terbaik untuk sy , dan sy nampak inilah peluang, yg merupakan rezeki pd saya. Insyaallah dgn tindakan yg Istiqamah , mulai dr sekarang. 




seminar mmr, ilmu, business, pendapatan sampingan


SmartPreneur MiraMegha (Projek STG)
Pakar Runding Kesihatan & Kecantikan Anda
Kesihatan Adalah Kekayaan Sebenar
Dream Big, Start Small




RESDUNG - AKIBAT SIKAP ENDAH TAK ENDAH

|| AKIBAT SIKAP "ENDAH X ENDAH" ||

Resdung yg pada mulanya hannya pada tahap biasa ,menjadi
  semakin parah gara2 sikap kita..tahukah anda apa yg akn terjadi kpd kesihatan kita apabila resdung semakin teruk??


ubat resdung, ubat herba resdung, alergi, resdung,alahan

• Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
• Jangkitan otak
• Sakit tekak yang kronik
• Jangkitan tulang muka
• Keadaan lelah yg semakin teruk
• Berdengkur secara kronik
• Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
• Alahan hidung
• Selsema biasa yang melarat



#CMC 100% herba
#Penawar Resdung No.1

ubat resdung, ubat herba resdung, alergi, resdung,alahan

DALAM MASA 3 HARI SAHAJA HIDUP ANDA CERIA ! ANDA AKAN RINDUKAN SAPU TANGAN ANDA

ubat resdung, ubat herba resdung, alergi, resdung,alahan

Kepakaran kami adalah untuk membantu anda yang mengalami masalah

- bersin lepas bangun tidur ,
- bersin bila sapu sampah dan lap tingkap sebab hidung dah sedut -habuk dan debu tu kan ,
-bersin bila makan belacan ,
- gatal hidung lepas makan IKAN BILIS ?
- alah SEAFOOD ?
- Nafas berbau ?
-Buasir?



DALAM MASA 3 HARI SAHAJA HIDUP ANDA CERIA ! ANDA AKAN RINDUKAN SAPU TANGAN ANDA
Half Pack ( 30 kapsul ) - RM45 Sahaja
sms/whatsapp - 014 3737374


SmartPreneur MiraMegha (Projek STG)
Pakar Runding Kesihatan & Kecantikan Anda
Kesihatan Adalah Kekayaan Sebenar
Dream Big, Start Small

Thursday, December 12

BVSM. MENANG MEMBELI MENANG MEMAKAI

Salam pagi khamis yg indah, penuh barakah. Moga kita semua mendapat manfaat dan rahmatNya. Perkongsian sy pg ni mungkinn aaagak panjang, berbanding hr lain. Moga bermanfaat. 


Sy bukanlah tergolong dr org2 yg pintar genius, namun dgn kudrat Allah bg, sy rajin membaca dan kaji2.  Setelah sy kenali satu brgn Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) -pelapik tilam. Setelah sy guna & rasa sendiri sy tertarik & tertanya knp ia boleh berfungsi begini hebat? Bagaimana BVSM dibuat. Hinggakan org yg doktor isyhtihar lumpuh seumur hidup, akibat strok boleh berjalan dan sihat sepenuhnya dgn asbab BVSM.

Kanak2 yg dah dapat kat OKU , dek virus tibi yg mmnyerang saraf kini sihat seperti normal. Apa rahsia sebenar BVSM ni. 

Sy telah dpt tahu BVSM disuntik cahaya waktu dhuha. (8-10am). Which is cahaya matahari paling berkualiti. Ingat x dulu cikgu sains pernah ckp, chya matahari pagi baik & bnyk vitamin. Lepas tu , sy teringat emak sy jemur adik sy pd waktu pagi, jemur dlm tempat yg ada tutup tu, apa mau panggil aa ..ditutup baby dlm tu, tp mentari dpt masuk. 

- itulah cahaya waktu dhuha. Yg penuh kesihatan & keberkatan. So BVSM ni tercipta dr gelombang cahaya waktu Dhuha + gelombang garam kristal. 
BVSM x sama dgn produk lain yg gunakan tenaga elektrik. BVSM SEMULAJADI. dari cahaya waktu dhuha. 

Tested n proven. Merawat secara semulajadi tanpa drugs/suntikan/surgery. Dari sakit kronik seperti strok Insyaallah dgn terapi tidur, BVSM asbab sembuh.

Untuk sakit sakit biasa seperti pening kepala, demam panas, migrain yg dtg kejap2, insyaallah dgn peluk atau berselimut reda. Yg boleh digunakan satu rumah. Dari warga emas. Baby, & ibu mengandung.

Percaya atau tidak kesan BVSM dpt di rasa sepantas 10saat. Mcm x percaya kan. Mmg susah percaya tp kenyataan. So sapa yg rasa nak tgok kesan sepantas 10 saat, sekitar kk boleh set masa dgn sy. 

Yg jauh pula nak tau bnyk dan bnyk dan bnyk lg direct do inbox me or direct whatsapp 014 3737374. 






SmartPreneur MiraMegha
Big Dream, Start Small
0143737374




Sunday, December 8

Kenapa Happy??? Macamne nak Happy??? HAPPY pun kene belajar sbb Happy REZEKI dtg melekat2....

Assalammualaikum . Selamat malam ya taulan :))

Malam ni saya nak cerita dan sentuh sediiiikit tentang  "Seminar Minda Magnet Rezeki" .  MINDA tu kita semua punya . Kita ada minda. Tapi persoalan nya Minda mengawal kita. Atau kita mengawal minda? MAGNET pula kita semua tahu, sesuatu yg menarik. yang boleh menarik. MINDA Magnet, apakah yg minda kita boleh tarik? Yang baik atau sebaliknya? Minda Magnet Rezeki. Adakah minda kita ni magnet kepada rezeki?? atau sebaliknya. menjemput rezeki itu adalah lebih mudah daripada mencari rezeki. Itu yg akan di ajar dlm MMR. 

SEMINAR MMR STG
APA MINDA KITA TARIK??
 Okay , kejap lagi sy akan kongsikan sedikit apa ilmu yg sy sedut dalam Seminar Minda Magnet Rezeki ( MMR) ni. Hari ni sy hadir ke preview seminar mmr di kota kinabalu. Preview ni adalah warm up kepada MMR yg sebenar. Termasuk yg akan dtg, ini adalah MMR yg ke3 di Kota Kinabalu, Sabah. Orang sabah memang hebat dan gemar ambil peluang. Syabas. 


Memang solute dgn org Sabah! Diorang ni memang sngt positif terhadap ilmu2 yg bgi lgi luaskn rezeki selain nak tambah ilmu utk tingkatkn kredabiliti diri. 



SEMINAR MMR STG
PREVIEW SEMINAR MMR, STG - KOTA KINABALU  08/12/13

Manakan boleh tahan nak belajar teknik;


1. Doa yg di LAYAN PANTAS oleh ALLAH
2. Doa pd waktu yg tepat ( mesin ATM ALLAH di buka)
3. Energy rezeki dtg melekat2 kpd kita
4. Sebut jer dapt!
5. Fikir jer jadi!
6. Suami/isteri hari2 trpaksa berkasih sayang & brcinta stiap hari.
7. Magnet duit


Dan banyakk lgi termasuklah hidup tenang & teratur jerr.

Okay antara tips yg dikongsi oleh mentor Ariffin tadi ialah, Kuasa Keprihatinan. ( Concern )
apa maksudnya tu, okay senang jer, prihatin atau concern. Apa yg banyak kita concern? Kuasa Minda kita senang sahaja sebenarnya, Apa yg kita fokus itu yg kita tarik. Andaikata kita fokus pada masalah, maka kita menarik masalah. "what i focus on - it expand "

Kita fokus pada MASALAH! pasti akan tarik masalah ! Oleh itu kita kena tahu apa yang kita fokus, kita kena tahu apa yang kita nak. Itulah Kuasa Concern. 

Ini adalah salah satu yg diajar dalam seminar MMR. Dan ada banyakkk lagi sebenarnya. Bila anda hadir , anda baru tahu sebenarnya kuasa minda kita yg sgt besar. 

Setelah ramai yang mengikuti preview MMR tadi di Shang Ri la Kota Kinabalu, akhirnya mentor buat keputusan untuk adakan Full MMR pada 18 Januari 2013. Teruja. Ramai yang teruja. 




Kat sebelah sy ni , My Mentor, kak NN, Multi - Millionaire uuolls. Sgt humble. Ya Allah la.... Syukur ditemukan dgn insan hebat berjaya ni. Serius, Alhamdulillah. Andai Allah tak bagi peluang ni, sy takkan dpt kenal dia. dah beberapa kali berjumpa, walau dia kat JB tapi kami still boleh coaching dari talian. Takde masalah langsung kan, perniagaan online sekarang. 

Kak NN juga merupakan orang yang akan kongsi tips-tips dalam MMR. Kak NN ni terer sgt dengan 'mandrem jampi untuk produk-produk '  erkkk apa maksudnya tu? Maksudnya dia sgt pakar dalam produk, dia akan share tips macamana nak buat pelanggan terliu-liur nak beli produk kita. haha. true. thats it. dia kan share mcm mana pelanggan yg minta kita jual produk kat dorang. kak NN memang sgt terer bab ni. 
jadi beliau akan kongsikan dalam slot khas beliau di Seminar MMR.


Paling latest sy dengar Seminar MMR akan diadakan pada 18 Januari 2013. Ini yang full seminar, selama 2 hari. Esok sy akan update dengan lebih jelas lagi, tapi yg personal nak tahu. Boleh  hubungi saya. 

Till then, GOODnite. Assalammualaikum 

SmartPreneur MiraMegha (Projek STG)
Pakar Runding Kesihatan & Kecantikan Anda
Kesihatan Adalah Kekayaan Sebenar
Dream Big, Start Small





Friday, December 6

KEBIJAKSANAAN KEWANGAN - 6 TANDA MASALAH WANG SEDANG MELANDA


"Besar periuk, besar juga keraknya."

Pendapatan besar memang semua orang mahu tetapi ia tidak menyelesaikan masalah kebocoran duit gaji jika kita masih boros berbelanja. Nafsu berbelanja boleh mengundang padah.

1. Tiada langsung simpanan kecemasan.

Emergency fund.

Jumlahnya menyamai 7 bulan perbelanjaan.

Jika kalian masih belum membuat simpanan untuk tujuan kecemasan ini, maka cepatlah mulakannya. Kita tak rasa kita memerlukan tabung ini … sehinggalah kecemasan berlaku. Justeru, sediakan payung sebelum hujan.

2. Gagal menyimpan 10% dari pendapatan / gaji

Menabung adalah asas kepada kekayaan. Masukkan 10% daripada gaji kita setiap bulan ke dalam akaun simpanan. Lagi banyak lagi bagus. Sekiranya anda tidak dapat menyimpan dengan nilai minimum ini, ketahuilah anda sedang hidup beyond your means.

3. Bayar hutang rumah lebih 25% dari gaji
Rumah barangkali benda yang paling mahal pernah kita beli sepanjang kita hidup. Rumah adalah aset sekiranya kita jadikannya sebagai rumah sewa. Jika rumah tersebut kita diami, maka ianya adalah liabiliti. Pastikan bayaran monthly installment kepada bank tidak melebihi 25% daripada gaji kita. Sebenarnya ianya bukanlah satu peratusan yang wajib anda ikut, tetapi adalah good financial planning practise . Jika kita bergaji RM2,000 sebulan, maka rumah yang sesuai untuk kita diami adalah dalam lingkungan RM500 sebulan.

4. Baki hutang kad kredit anda sama dengan baki hutang tahun lepas.

Jika setiap bulan kita hanya bayar hutang kad kredit secara minimum dan berterusan menggunakannya, maka ketahuilah hutang anda tidak akan selesai.

Sebagai contoh baki hutang kad kredit kita berjumlah RM1,000. Bulan ini kita bayar RM50 sahaja sebagai bayaran minimum. Bulan depan swipe lagi RM100. Jumlah sekarang RM1050. Tiap bulan buat benda yang sama. Belum campur interest lagi. Memang tak akan habis. Cara yang mudah nak keluar dari hutang kad kredit ini ialah bayar lebih dari nilai minimum dan berhenti menggunakan kad kredit tersebut.

5. Beli barang yang mahal dengan kad kredit.

Sebenarnya kita sentiasa mempunyai pilihan sama ada untuk berhutang atau membayar cash apabila membeli sesuatu barang. Jika kita tak ada duit tunai untuk beli barang tersebut, maka jangan beli. Simpan duit dahulu atau cari duit tambahan dengan tujuan membeli barang tersebut. Tidak ada istilah terpaksa. “Saya terpaksa guna kad kredit nak beli TV flat skrin 29 inci ni”.

Pilihan sentiasa ada. Hendak atau tidak sahaja.

6. “Dari menyesal tak beli, lebih baik menyesal beli!

Biasa berlaku. Setelah bekerja siang dan malam, kita akan rasa yang kita perlu reward diri kita dengan hadiah atau apa sahaja yang kita suka. Ya betul, tidak salah konsep tersebut. Malah digalakkan supaya kita sentiasa bermotivasi melakukan kerja kita. Tetapi berpadalah. Jangan sampai berhutang keliling pinggang. Jangan membeli sesuatu di luar kemampuan kita.



Life is about making choices..for better or for worse?


Its your choice…and i have mine already… alhamdulillah..
Its your call whether u still wanna stay like what u are now or just do a little bit of changes in your life…
The clock is ticking…
Start now or NEVER!!!  

Andai anda ingin merebut peluang untuk menambah pendapatan, anda di laluan yang betul. 
Do contact me 

miramegha@gmail.com
014- 3737374

Real Business
Real Superbrand Produk
Mentor Berjaya sentiasa membimbing
Sistem
Ilmu

Ini adalah input penting yang kami amalkan di STG

#Projek STG
#Terpaksa Kaya & Berjaya
# The Sister's Team
TQ Allah . 






ShareThis

.

 
❀copyright:to Mira Megha✿full designed:jiakreatifelt